How to… stickers maken

Een van de grootste rages op dit moment in de planner-wereld is het gebruik van plannerstickers. Ze zijn er in alle soorten en maten en voor alles wat je je maar kunt bedenken.

Planner stickers 1

Wie Etsy afstruint, komt al gauw een heleboel stickers tegen en de keus is overweldigend. Nu kun je natuurlijk de stickers kopen en wachten tot ze thuis bezorgd worden om ze daarna in je planner te gebruiken. Deze stickers op Etsy worden allemaal gemaakt met het gebruik van een stickerprinter. Je print je stickers en ze worden uitgesneden, zodat je ze gelijk kunt gebruiken. Heel handig, maar zo’n printer kost ook een hoop geld. Dat vind ik het zelf niet waard, omdat je ook met een gewone printer en een schaar je eigen plannerstickers kunt maken.

Maar hoe doe je dat? En waar print je dan op?

etiketten

Zelf had ik thuis nog een heleboel printbare etiketten liggen van 65 etiketten per pagina. Omdat ik geen grote stickers wilde maken, was dit perfect. Het enige wat je moet doen is Word zo instellen, dat je ook kunt werken op etiketten. Dat was nog best even puzzelen, totdat ik deze beschrijving van Office vond.

Bij veel kantoorwinkels kun je printbare etiketten vinden. Vaak zijn er verschillende maten te vinden. Als je de beschrijving van Office volgt, kun je Word zo instellen dat je op elk formaat etiketten kunt werken.

Nadat je papier is ingesteld, vond ik het handig om een testpagina te printen. Het kan zijn dat je printer de marges net iets anders pakt dan ze staan ingesteld (mijn vorige printer deed dit ook). Ik maakte een testpagina met heel lichtgrijze vakken waar de randen van de etiketten moesten zijn. Dit doe je heel gemakkelijk in Word door een tabel te maken en de marges van je pagina te veranderen, weet je niet hoe dit moet? Kijk dan verder op de hulppagina van Office, hier staat alles duidelijk en helder uitgelegd.

Planner stickers 2

Mijn Word pagina zag er op den duur zo uit. Nu kon ik in alle vakken stickers maken. Het meest gebruik ik icon-stickers. Een kleine sticker voor een bepaalde taak waar je zelf nog naast kunt schrijven. Je kunt deze gemakkelijk op Google vinden.

Planner stickers 3

Uiteraard is dit maar een voorbeeld en kun je ook benamingen achter het woord icon plaatsen, zoals icon laundry, icon trashcan etc. Er is keus genoeg. Dit plaatje kopieer je en plaats je in een van de vakken in je Word-document. Je past de grootte van het plaatje aan, tenzij je natuurlijk hele grote stickers wil.

Stickers 4

Je kunt het maken van stickers natuurlijk alleen bij icons houden, maar je kunt ook wat creatiever wezen en kleine plaatjes zoeken die je mooi vindt, of zelf je eigen stickers maken in bijvoorbeeld PhotoShop of zelfs Paint. Wees creatief! En – niet onbelangrijk – maak stickers die je ook echt gebruikt. Niks is zo zonde als iets maken en nooit meer gebruiken. Het is een verspilling van papier, inkt en tijd.

Veel plezier met het maken van je eigen stickers! Binnenkort zullen er ook wat sticker-freebies op deze blog komen.

Advertenties

Een reactie op “How to… stickers maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s