Waarom je planner niet werkt

Wanneer je in de plannerwereld duikt, zul je al snel merken dat er talloze planningssystemen zijn en er komen bijna dagelijks wel nieuwe ideeën en tips bij. Heel lastig dus om een keuze te maken of om het perfecte systeem voor jou te vinden. Als je met die reis bezig bent, zul je vaak tegen het feit aanlopen dat jouw planner helemaal niet werkt voor jou.

Hieronder een paar redenen waarom je planner niet werkt (en je dus kunt veranderen om aan jouw behoeften te voldoen!):

  1. Het plannersysteem dat je gebruikt past niet bij jou. Misschien gebruik je een voorgeprintte planner (bijvoorbeeld van FiloFax) en passen de type inserts niet bij jou. Denk bijvoorbeeld aan een week op twee pagina’s, maar heb je te weinig ruimte en heb je misschien wel een dag op een pagina nodig. Maar het kan ook zijn dat een ringsysteem helemaal niet werkt voor jou en je een gebonden planner nodig hebt. Ook hierin zijn verschillende soorten, voorgeprint of een bullet journal die je zelf in kunt delen.
  2. Of misschien heb je al wel je plannersysteem gevonden, maar kun je je draai niet vinden met de indeling die je nodig hebt. Denk hierbij aan dingen die je wilt tracken, maar waar je geen plek voor hebt.
  3. Je planner is niet makkelijk mee te nemen. Een planner is bedoeld om je leven te plannen en heb je dus (bijna) altijd bij je. Wanneer je planner te groot, te dik of uit losse onderdelen bestaat, is hij wellicht niet makkelijk mee te nemen. Hierdoor laat je hem thuis en kun je hem dus onderweg of op je werk niet gebruiken om bij te werken.

Belangrijk is dus dat je weet wat je wilt plannen en bijhouden en dat je op zoek gaat naar het systeem dat bij je past. Het is een leuke reis, dus veel planplezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s