4 tips voor betere organisatie

  1. Zoek een systeem dat werkt voor jou. Er zijn zoveel verschillende plannersystemen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Probeer systemen een tijdje uit, zo weet je wat je wel fijn vind werken en wat niet. Je kunt ook verschillende aspecten van verschillende systemen combineren en je eigen plannersysteem maken. Hiervoor kun je een bullet journal gebruiken, of zelf inserts ontwerpen.
  2. Gebruik je planner, check-in ’s ochtends en ’s avonds. Nu je het systeem hebt gevonden dat bij jouw past, is het belangrijk dat je er een gewoonte van gaat maken om je planner te gebruiken. Denk niet: Oh, die afspraak onthoud ik wel, ik schrijf het niet op. Je geheugen is er niet voor bedoeld om lijstjes te maken en te onthouden, maar herinneringen vast te houden.
  3. Stel drie prioriteiten per dag op. Zoek de belangrijkste taken en afspraken uit die je op een dag echt af moet hebben en werk deze als eerste af. Je zult al snel zien dat dit minder stress oplevert (je houdt je aan deadlines) en je een goed gevoel geeft (je hebt belangrijke taken af). Wanneer je hierna nog tijd over hebt, kun je altijd nog de rest van je taken afmaken.
  4. Heb een wekelijks power-hour. Tijdens dit power-hour werk je je planner bij, migreer je taken van de ene week naar de andere week en bereid je je voor op de komende week. Dit power-hour is dus enkel en alleen bedoeld om je planner bij te werken, niet om je taken af te werken. Natuurlijk houd je je taken in de gaten en zorg je ervoor dat deze ingepland zijn, maar ook het inplannen kost tijd.
Advertenties

Een reactie op “4 tips voor betere organisatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s